27 september, 2011

Pofiberbröd the fluffy way

Två ägg, gärna eko, vispas med elvisp. Blanda ner en mix av 3 msk pofiber, 1 tsk bakpulver, lite salt och ev brödkryddor som ex kummin och anis. Häll i en smord form och in i micron två minuter. Låt svalna och lägg sedan på rikligt med pålägg:-)

6 kommentarer:

 1. Gud vad gott, saknar ju verkligen bröd!

  SvaraRadera
 2. Ett helt ok snabb-bröd tycker jag! Nån gång när jag haft mer tid har jag blandat smet på ägg, kvarg, pofiber, fiberhusk, grädde, riven ost, bakpulver och smält smör. Format till bullar när fibrerna svällt klart och sedan gräddad. Mycket brödigt och gott!

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det! Snabbt och lätt att göra till en person (perfekt eftersom jag inte gärna vill ha någon form av bröd hemma - riskabelt) Men ditt bröd låter super:-) Ska testa något sådant någon gång! Tack!

  SvaraRadera
 4. Pofiber, är inte det potatis? Kolhydrater?

  SvaraRadera
 5. Pofiber (finns bland det glutenfria) är potatisfiber. Jag använder ca 10g ovan vilket innebär 1,2g kolhydrater.(inte för att det är så noga för min del).

  SvaraRadera
 6. Hej! Hamnade här när jag googlade efter LCHF-bröd och ditt lät så enkelt så jag var tvungen att prova - suveränt! Enkelt och gott, och jag är ändå rätt kräsen på att det inte ska smaka för mycket ägg om brödet. Tack så mycket!

  SvaraRadera