21 maj, 2011

Godaste middagen

Som vanligt när jag äter den här maträtten slickar jag tallriken efteråt. SÅ GOTT!
Idag serverad med blomkålsmos, brysselkål och gröna bönor.

Fläskfilé i ugn
fläskfilé (karré eller kotlett går också bra)
smakrik ost
nymald svartpeppar
champinjoner
soja
creme fraiche

Lägg skivor av fläskfilé i en ugnsform. Dra många varv med svartpepparkvarnen och klappa in svartpepparn och riven ost i köttet. Blanda ihop creme fraiche, skivade champinjoner och soja och häll över. In i ugnen på 200g tills köttet är klart.

Blomkålsmos
blomkål
smör
salt
vitpeppar

Koka blomkål. Låt den rinna av och mixa den sedan tillsammans med smör, salt och vitpeppar.

3 kommentarer:

  1. Jättefin blogg. Hit kommer jag komma ofta! Fantastiskt fina bilder också. I klass med mina ;)

    SvaraRadera
  2. Tack, tack! Kul att du har hittat hit:-)

    SvaraRadera
  3. Apropå blomkålsmos så vill jag tipsa om en variant som jag tycker är så enkel. Låt blomkålsbuketterna sjuda i vispgrädde (häll i så att det täcker hälften av blomkålen). Jag brukar krydda grädden innan jag häller i den, nyriven muskotnöt är en av mina favoritkryddor. Sedan, när blomkålen fått önskad konsistens (beroende på hur mycket tuggmotstånd man vill ha,) tar jag en helt vanlig potatisstöt och mosar direkt i kastrullen.

    SvaraRadera