Som vanligt när jag äter den här maträtten slickar jag tallriken efteråt. SÅ GOTT!
Idag serverad med blomkålsmos, brysselkål och gröna bönor.
Fläskfilé i ugn
fläskfilé (karré eller kotlett går också bra)
smakrik ost
nymald svartpeppar
champinjoner
soja
creme fraiche
Lägg skivor av fläskfilé i en ugnsform. Dra många varv med svartpepparkvarnen och klappa in svartpepparn och riven ost i köttet. Blanda ihop creme fraiche, skivade champinjoner och soja och häll över. In i ugnen på 200g tills köttet är klart.
Blomkålsmos
blomkål
smör
salt
vitpeppar
Koka blomkål. Låt den rinna av och mixa den sedan tillsammans med smör, salt och vitpeppar.
Jättefin blogg. Hit kommer jag komma ofta! Fantastiskt fina bilder också. I klass med mina ;)
SvaraRaderaTack, tack! Kul att du har hittat hit:-)
SvaraRaderaApropå blomkålsmos så vill jag tipsa om en variant som jag tycker är så enkel. Låt blomkålsbuketterna sjuda i vispgrädde (häll i så att det täcker hälften av blomkålen). Jag brukar krydda grädden innan jag häller i den, nyriven muskotnöt är en av mina favoritkryddor. Sedan, när blomkålen fått önskad konsistens (beroende på hur mycket tuggmotstånd man vill ha,) tar jag en helt vanlig potatisstöt och mosar direkt i kastrullen.
SvaraRadera