Fyllda ägghalvor (majonäs, kallrökt lax, räkor, stenbitsrom, dill, gräslök)
Omelettrulle med lax (gör en omelett i stekpannan, låt bli kall, fyll med kallrökt lax och philadefia smaksatt med riven pepparrot)
Gubbröra (ägg, ansjovis, rödlök, dill, gräslök, lite creme fraiche)
Ägg royale (gör en ugnsomelett gjord på uppkokt gräddmjölk och ägg, tillaga i vattenbad i ugnen, servera kall med kallrökt lax, dill och stenbitsrom)
Gratinerad ansjovisrulle (gör en ugnspannkaka gjord på fiberhusk, fyll med ansjovis, dill och rödlök, rulla ihop, strö över ost och gratinera i ugnen)
Hemmagjord sill baserad på creme fraiche och majonäs;
Currysill (recept kommer)
Vitlöksill
Skärgårdssill
Senapssill
Varmrökt lax
Kallrökt lax
Räkor ´
Skagenröra (creme fraiche, räkor, stenbitsrom, rödlök, dill, salt) Ansjovis- eller matjesilltårta (med botten av mandel/smör alt finn crisp/smör)
Sparrispaj med färsk sparris, antingen bottenlös eller med en LCHFvänlig botten
Brieost och andra goda ostar
Fyllda avokadohalvor
Fräsch näringsrik sallad (ex avokado, tomat, babyspenat, rödlök, solrosskott och rostade pumpakärnor)
Lammstek
Lammfärsköttbullar med vitlök och rosmarin
Janssons frestelse gjord på rättika eller blomkål och med mald mandel istället för ströbröd
Efterätt
Cheesecake med mandelbotten
Chokladmousse
Semifreddo
Pannacotta
Parfait
Hemmagjord glass
I påskägget
Chokladtryffel formade till små ägg, doppade i kakao
Rostade mandlar eller paranötter doppade i mörk choklad (borde likna ägg någorlunda)
Mandeltryffel gjorda på Ferrys chokladkaka (kylskåpskall bör den kunna formas till små ägg, doppa i kakao)
Färsk dill är värt att ha hemma till dekoration.
Har ni fler mattips till påskhelgen?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar