Chokladkaka för fyra-sex personer
150g malda mandlar eller valnötter för neutral smak, och hasselnötter för mer tydlig nötsmak
70g mörk choklad minst 70%
40g smör
vaniljpulver
superlite salt (förhöjer chokladsmaken)
150g malda mandlar eller valnötter för neutral smak, och hasselnötter för mer tydlig nötsmak
70g mörk choklad minst 70%
40g smör
vaniljpulver
superlite salt (förhöjer chokladsmaken)
Smält smör och lägg i bitar av choklad som får smälta, lägg i vaniljpulver och salt och blanda ner de malda nötterna/mandlarna. Ett tips är att smöra en fin tallrik och bred ut massan på den så går det lätt att skära fina bitar vid servering. Låt stå kallt cirka en timme. Jag serverade med vispad grädde som även går bra att smaksätta med vaniljpulver, samt tinade blåbär och hallon.
Alternativa smaksättningar som jag tror kan passa bra är apelsinskal för en fräschare smak eller snabbkaffepulver för kaffeälskare.
Till treåringen gjorde jag plättar med grädde och sötade bär.
Åh vilken fin blogg! Härligt med ny inspiration :)
SvaraRadera