11 november, 2011

Indisk tikka masala kyckling

Åh vad gott det var, och så enkelt!
Fräs kyckling, lök och paprika, gärna i kokosolja. Häll i en rejäl sked Tikka masala curry pasta och låt det fräsa med en stund så att smakerna kommer ut. Häll sedan på kokosmjölk och creme fraiche, salta och låt det småputtra en stund.Ät det gärna med bomkålsris (riven blomkål fräst i smör), pressad limesaft, cashewnötter och färsk koriander.

8 kommentarer:

 1. Jag minns så väl när du och en korridorkompis bjöd mig på en variant av denna rätt (med ris) för mååånga år sedan. Jag blev genast förälskad och har lagat många stora grytor med sådan mat.

  SvaraRadera
 2. Where are you? :)

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag har börjat äta dina snabba pofibermackor med ost och gurka till frukost och jag är nöjd till lunch. De ser inte så mäktiga ut men är väldigt mättande.
  Att dra ner på kolhydraterna och istället njuta av den maten som är ok att äta har hjälpt mig något enormt med mina hetsätningar som jag haft länge, halleluja. Tack för en superfin och inspirerande blogg! Stor kram! Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 4. Em: Det är verkligen glädjande att höra! Oh yeah, halleluja:-)

  SvaraRadera
 5. Hur gör man blomkålsris? Vill laga all mat du har i din blogg! Yummi :)

  SvaraRadera
 6. Blomkålsris: Du river blomkål lättast på ett rivjärn. Sedan är det bara att fräsa den i smör på låg värme ungefär tio minuter i en stekpanna, och så salta så klart!

  SvaraRadera
 7. Ett tips: Lite grovmald svartpeppar är också gott i blomkålsriset. Jag varierar även med timjan.

  SvaraRadera
 8. Åhhh man blr så hungrig när man tittar in till dig :)

  SvaraRadera