Kycklingen stekte jag först i en stekpanna för att den skulle få lite färg, saltade och pepprade och sedan la jag den i en form med grädde, vitt vin och gorgonzola och satte in den i ugnen 10-15 min på 200g. Blomkålen hade jag inne samtidigt fast i 25min, med bregott och salt på.
Mycket gott!
Ugnsbakad blomkål är så gott! Något helt annat än kokt. Har också stekt i stekpanna i rikligt med olivolja och smör, när jag tycker det känns onödigt att värma upp ugnen. Smidigt och lika gott!
SvaraRaderaVilken härlig blogg du har och fina recept! :)
SvaraRaderaKlara: Ja eller hur? Det är grymt gott, speciellt när blomkålen blir lite brun:-) Jag stekte blomkål i stekpannan kvällen efter när jag åt resten av kycklingen, tack för det tipset!
SvaraRaderaViktnedgangsomfunkar: Tack, tack!
aj lööööv jur blogg! :D
SvaraRaderaAnonym: :-)
SvaraRadera