18 juni, 2011

Zucchiniröra som substitut till potatissallad

Jag och mina föräldrar har grillat några gånger nere vid sjön. Som tillbehör en kväll hade vi en röra på riven zuccini med creme fraiche, vårlök, lite vitlök, salt och svartpeppar. Jag ska testa att göra på aubergine någon gång.

5 kommentarer:

  1. Å, det låter gott med squash-röran. Vattnade du ur dem innan du blandade eller hur gjorde du? Ska testa, absolut!
    (Jag som tipsade om Gröna Bönan och vill vara anonym, kallar mig numer för Tisse, så du vet vem jag är.)

    SvaraRadera
  2. Hej Tisse:-) Nej jag vattnade faktiskt inte ur den, det gick bra ändå och jag använde mycket zucchini. Klart på tre minuter:-)

    SvaraRadera
  3. Hej igen! Ska ta och sno detta receptet av dig! Låter smarrigt! Ska ha gäster i helgen och bjuda på Västerbottenostpaj. Nu är det lite försent, men finns det andra tips på botten än den traditionella? Gör den dock med grövre mjöl nu...
    Kram Tisse

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag har också tänkt göra en västerbottenpaj men jag gör den nog bottenlös, jag får se. Jag tror faktiskt inte att jag har smakat Västerbottenost någon gång så det är verkligen på tiden att jag gör det! Se om den är så god som alla säger;-)

    Det här lågkolhydratpajskalet ska tydligen vara gott, jag har dock inte testat det själv ännu.
    50 g smält smör
    1/2 dl fiberhusk (hittas bland det glutenfria i mataffären)
    1 dl kruskakli
    1/2 tsk salt
    1 ägg
    1 msk vatten
    Blanda ihop allt och förgrädda 10 minuter på 200 grader

    Annars kanske det här passar? http://www.pajrecept.se/Dinkelpaj-gi-pajdeg

    Trevlig midsommar Tisse!

    SvaraRadera
  5. Tack, allt bra sparas i min receptbank. :-) Midsommar blev bra, hoppas det blev så för dig med. Vi gjorde pajen, men glömde köpa Västerbottenost så vi tog Cheddar och färskriven parmesan ist. Jag pillade bort degen som i princip lossnade av sig själv... Göttigt.
    Kram Tisse

    SvaraRadera