22 maj, 2011

Rabarbergott med Rysk yoghurt

Rabarber är ju så gott och härligt syrligt! Idag gjorde jag en nästan lite väl snabb version av en smul-liknande paj, jag skäms, i micron. Skiva rabarber, lägg dem i en form och blanda med vaniljpulver, lite salt och ev lite stevia eller annat naturligt sötningsmedel (och kanske lite hallon), strö över mald mandel och skiva smör med en osthyvel och lägg ovanpå. Tillaga den med fördel i ugnen.
Jag köpte med mig Lindahls nya ryska yoghurt med 17% fett som är härligt tjock och krämig. Jag kände direkt att jag kan hantera den mycket bättre är turkisk yoghurt som jag har alldeles för lätt för att äta. Idag blandade jag yoghurten med vaniljpulver och kardemumma och åt till rabarbern.

2 kommentarer:

  1. Oj rysk yoghurt. 17%? Coolers. Den ska jag definitivt leta upp. Tack för tipset. Och det ser gott ut. Jag älskar rabarber. Ska försöka få till nån god egen rabarberröra som jag kan äta med min kesella eller varför inte den här ryska yoghurten.

    SvaraRadera
  2. Mmm, yoghurten är riktigt god! Jag har funderat på att tillaga rabarber på något set, låta den kallna och sedan varva den i ett glas med någon form av mejeriprodukt. Säkert gott en varm sommardag! Synd bara att jag inte har ett rabarberstånd på min balkong;-)

    SvaraRadera