27 oktober, 2011

Nyponsoppa

Jag hittade en gammal påse med nyponskalsmjöl (innehåller mycket c-vitamin men såklart även mycket kolhydrater (per 100g)) i köksskåpet och tänkte, varför inte? När jag ändå är inne på mat för de små!Häll 2 dl kallt vatten i en kastrull och vispa ner 1 msk nyponskalsmjöl och lite vaniljpulver. Koka upp och häll i en rejäl skvätt grädde.

3 kommentarer:

  1. Jag har likadant nyponskalsmjöl hemma. Brukar ta pyttelite för att smaksätta turkisk yoghurt eller vispad grädde. Det behövs inte mycket för att ge smak. Måste prova din variant snart.

    SvaraRadera
  2. Om man gillade vanlig nyponsoppa, gillar man detta då? Blir det liksom nyponsoppevibbar?

    SvaraRadera
  3. Anonym: Tack för tipset!

    Matgiken: Ja, absolut! Jag blev i alla fall sugen på leverpastejmacka när jag drack det vilket var det jag ofta åt till varm nyponsoppa som liten. Fast den är ju inte söt som vanlig, men smakar nypon och är tjock och lite krämig tack vare grädden!

    SvaraRadera