21 oktober, 2011

Feta riddare med äpple

Jag kan nog snart skriva en hel receptbok med pofiberbrödsvariationer...här är en fetare variant av fattiga riddare (jag har dock aldrig smakat orginalversionen).Ett pofiberbröd gjort på ett ägg och 25 g smör, 1,5msk pofiber (säkert godare med nötter, mandlar eller kokosmjöl) salt, bakpulver, vaniljpulver och kardemumma.

Jag delade den på mitten, la i en bit tunt skivat äpple och kanel och doppade båda sidor i grädde. Sedan stekte jag den i smör i en stekpanna på låg värme under lång tid så att äpplet mjuknar.

5 kommentarer:

 1. Vill bara säga att detta pofiberbröd i varianten med ett tjockt lager philadelfiaost emellan troligen är den godaste LCHF-rätt, middagsmat undantagen, som jag ätit sedan jag började äta enligt LCHF. MEN det ska som ovan lagas i stekpanna och inte i micro. Blir en otroligt god kaka/tårta. Jag tror inte den hade vunnit på att tillagas med nöt-, mandel- eller kokosmjöl. Det är kardemumman och vaniljpulvret (äkta sådant) som ger den underbara smaken!
  Jag har en stor stekpanna och tar 4 ägg, 1 dl pofiber, 1 tsk bakpulver, 50 g smält smör samt salt och kryddor på måfå. ;) Ca 125 g (eller mer) philadelfiaost bredes på. Vik dubbel eller lägg ihop 2 st och garnera som tårta. NJUT! Gärna dagen efter.

  SvaraRadera
 2. Som vanligt så är alla bilder och maträtter du gör helt fantastiska. Hoppas du har det bra i höstrusket.

  SvaraRadera
 3. Varför pofiber istället för som du skrev någon form av nötmjöl? För många kolisar? Pofiber hemma i skafferiet istället för nötter? :)

  SvaraRadera
 4. .. och jag hittade svaret här här:
  http://njutmat.blogspot.com/2011/06/matmissbrukhetsatningsstorning-del-10.html

  SvaraRadera
 5. Becks: Japp, det är alltid en risk att ha nötter och mandlar hemma och köper därför lite på lösvikt när jag vill ha i stället. Jag märker dock att jag kan ha fler och fler livsmedel hemma och det är bra det! Kolhydrater räknar inte jag.

  SvaraRadera