Jag kan nog snart skriva en hel receptbok med pofiberbrödsvariationer...här är en fetare variant av fattiga riddare (jag har dock aldrig smakat orginalversionen).Ett pofiberbröd gjort på ett ägg och 25 g smör, 1,5msk pofiber (säkert godare med nötter, mandlar eller kokosmjöl) salt, bakpulver, vaniljpulver och kardemumma.
Jag delade den på mitten, la i en bit tunt skivat äpple och kanel och doppade båda sidor i grädde. Sedan stekte jag den i smör i en stekpanna på låg värme under lång tid så att äpplet mjuknar.
Vill bara säga att detta pofiberbröd i varianten med ett tjockt lager philadelfiaost emellan troligen är den godaste LCHF-rätt, middagsmat undantagen, som jag ätit sedan jag började äta enligt LCHF. MEN det ska som ovan lagas i stekpanna och inte i micro. Blir en otroligt god kaka/tårta. Jag tror inte den hade vunnit på att tillagas med nöt-, mandel- eller kokosmjöl. Det är kardemumman och vaniljpulvret (äkta sådant) som ger den underbara smaken!
SvaraRaderaJag har en stor stekpanna och tar 4 ägg, 1 dl pofiber, 1 tsk bakpulver, 50 g smält smör samt salt och kryddor på måfå. ;) Ca 125 g (eller mer) philadelfiaost bredes på. Vik dubbel eller lägg ihop 2 st och garnera som tårta. NJUT! Gärna dagen efter.
Som vanligt så är alla bilder och maträtter du gör helt fantastiska. Hoppas du har det bra i höstrusket.
SvaraRaderaVarför pofiber istället för som du skrev någon form av nötmjöl? För många kolisar? Pofiber hemma i skafferiet istället för nötter? :)
SvaraRadera.. och jag hittade svaret här här:
SvaraRaderahttp://njutmat.blogspot.com/2011/06/matmissbrukhetsatningsstorning-del-10.html
Becks: Japp, det är alltid en risk att ha nötter och mandlar hemma och köper därför lite på lösvikt när jag vill ha i stället. Jag märker dock att jag kan ha fler och fler livsmedel hemma och det är bra det! Kolhydrater räknar inte jag.
SvaraRadera