19 augusti, 2011

Enkel vitlökspasta

Bästa zucchinispagetti som jag har fått till tack vare tips från en bloggläsare om att marinera zucchinin i olivolja under dagen och sedan fräsa den.


Jag hyvlade bort det gröna skalet på zucchinin och skar sedan med en osthyvel på varje håll tills jag kom in till kärnlängan. Sedan skar jag skivorna i tunna strimlor och lät pastan ligga i olivolja under dagen. I kväll fräste jag den på väldigt låg värme med färsk vitlök och salt.
Perfekt al dente zucchinipasta fräst med vitlök och rikligt med olivolja, tryffeolja, svartpeppar från kvarn, rikligt av parmesan och lättrostade pinjenötter.


Serverat till ett glas rött.

3 kommentarer:

  1. Mums! Det lät jättegott, måste testa!

    SvaraRadera
  2. Mm, vitlöken gjorde susen. Det mest fantastiska är dock att det faktiskt ser ut som pasta!

    SvaraRadera
  3. Vad kul att det blev bra :-) tryffel oljan är Kanon den med mmmmums

    SvaraRadera