12 juli, 2011

Italiendrömmar

Fredagens middag: Pecorinofylld- och parmalindad kycklingfilé med smörfräst- och vitvinskokt vitkål med parmesan och lök samt stekta marinerade tomater:Tomaterna är fantastiska. De smälter i munnen om de tillagas med kärlek. Dela körsbärstomater och stek dem på medelvärme i olivolja, strö över grovt salt. Vänd på dem och stänk sedan över balsamvinäger och lite vatten och låt puttra tills vätskan kokats in, några minuter. Pressa sedan över en vitlöksklyfta, lägg i färsk rosmarin eller smula över torkad och dra några varv med svartpepparkvarnen. Servera gärna med lätt rostade pinjenötter (jag glömde dem(!)) Peccorino är en italiensk mycket salt, men väldigt god ost.

2 kommentarer:

  1. Säger det igen! Din blogg är så fin och jag blir så inspirerad!
    Hälsningar Lotta

    SvaraRadera