08 juni, 2011

Tänk vad lite vin och vitlök kan göra!

Gräddstuvad vitkål med smak av vitt vin och vitlök serverad med ett-steg-närmre-till-ett-perfekt-stekt bacon.
Smörfräs vitkål (hade ett gammalt stackars huvud i kylen, annars är en färsk vitkål eller spetskål ett trevligare alternativ) och riv ner en färsk vitlöksklyfta. Häll på lite vitt vin (har i istärningar i frysen från en tetrapack, perfekt till matlagning) och låt det koka in, häll sedan på grädde och låt det gojsa till sig, salta också såklart. Servera med nymald svartpeppar och parmesan.

Jag är på jakt efter det perfekt stekta baconet. Jag kom ett steg närmre den här gången och ska ge det en chans till. Lyckas jag inte då ska jag be er om hjälp!

2 kommentarer:

  1. Hur steker du ditt bacon? Det ser galet perfekt ut på bilden!! :)

    SvaraRadera
  2. Hej Bazizten! Du får tåla dig lite. Jag vill ha det perfekt enligt mitt tycke först innan jag delar med mig. Jag tror att bilden ljuger;-)

    SvaraRadera