25 maj, 2011

Kokosfett äger

Trillian har gjort det igen (sist var det ägg) och nu har hon skrivit 33 intressanta fakta om kokosfett. Läs, begrunda och köp sedan. Ta det dock lugnt med intaget i början, det räcker med 1 tsk varje dag för att vänja kroppen, annars finns risken att det händer en olycka...Jag använder Crearome som jag har beställt på Internet, den smakar fantastiskt gott. Den finns i både kokossmak och naturell smak. Kung Markattas som kan hittas i vanliga livsmedelsbutiker har jag gett två chanser men den smakar tyvärr inte alls bra. (Förlåt Kung Markatta, jag uppskattar andra av era livsmedel) Har någon av er testat Kung Markattas och har ni samma erfarenhet som jag? Jag tänkte nämligen kontakta dem. Vilket kokosfett använder ni?

19 kommentarer:

 1. Kan du inte lägga upp en länk till vart du köper fettet? :)

  SvaraRadera
 2. Jag har kung markattas kokosolja hemma och jag gillar den! Jag har dock inte provat någon annan variant heller, haha. Vad är det du inte gillar med markattas?

  SvaraRadera
 3. Paula; http://www.crearome.se/
  Klicka på webbutik - vegetabilisk matolja - kokos natur kallpressad

  M; Jämför den med en annan sort så tror jag att du förstår:-) Till en början trodde jag också att Kung Markattas smakade som kokosolja ska smaka.

  SvaraRadera
 4. Hej Lina,
  Vad tråkigt att du inte känner dig nöjd med vår kokosolja. Vi arbetar kontinuerligt med kvalitetsförbättring och kvalitetssäkring, och vi skulle gärna få reda på mer om vad det var du inte gillade med den? Konsistens/smak/doft? Kan det möjligen ha varit något fel på just de burkar du provat? Har du kanske locken kvar till dessa burkar, där datum och batch står, så att vi kan göra en noggrannare undersökning av just den sändning dina burkar hör till? Du får väldigt gärna kontakta oss med mer information på info@kungmarkatta.se
  Med vänlig hälsning Sofia, för Kung Markatta AB.

  SvaraRadera
 5. Tack för länkningen =)

  SvaraRadera
 6. har bara testat kokosfett utan smak, hur smakar det med kokossmak? är det gott så att man kan ta en sked som det är? annars brukar jag bara ha kokosfett i mitt te :)

  SvaraRadera
 7. Trillian; Tack för faktan:-)
  Emeliemaria; Mmm, det smakar percis som kokosflingor:-) Jag kan utan problem äta en sked, gott i te och kaffe också:-)

  SvaraRadera
 8. Biofoods kokosfett. :)

  SvaraRadera
 9. Är nyfiken på om du hittat till Gröna Bönan. Vet att hon också har en variant kokosfett. Skulle gärna läsa här om vad du gillar stället och vad du köper där.
  Jag köper lite varje, konserver, kryddor, oljor, drycker och glutenfritt. Sen köper jag alltid mina Rosenserien-produkter där. Har du testat den deon? Klart bäst av alla och klart nyttigast för kroppen!

  SvaraRadera
 10. Ullis; :-)
  Anonym; Jag tycker att det är synd att du är anonym och jag ser ingen anledning i varför du är det. Jag har varit i butiken och kommer att skriva ett inlägg under dagen. Tack för tipset igen!

  SvaraRadera
 11. Hmm, undrar om det är din reklam för Crearomes kokosolja som är orsak till att de sålt slut på den. Tur att vi har fem kilo var, för nu får vi allt dela med oss till storasyster :-)

  SvaraRadera
 12. Jag har inget att jämföra med då jag bara har köpt Kung Markattas. Det är gott i te men om jag äter en tsk rakt av så smakar det helvete :p Ungefär som stearin.. huuu... men jag har tänkt att det kanske är normalt?? Jag kan dock inte äta mer än 1 tsk i taget för min mage är så kinkig.

  SvaraRadera
 13. Maria; Ett gott kokosfett ska du kunna äta med sked, det smakar precis som kokosflingor (konsistensen skiljer sig så klart åt). Med Kung Markattas går det inte, vilket du själv har upptäckt.

  SvaraRadera
 14. Min erfarenhet är tyvär också att Kung Markattas Kokosfett var närmast oätligt - och jag är rätt tolerant.Tyvär har jag ingen förpackning kvar att reklamera.

  SvaraRadera
 15. Hej
  Jag köpte en burk Markattas kokosolja, och hade en annan hemma från Biofood (tror jag märket på den var) Tyvärr, men Markattas olja hade en underlig bismak, nästa som dieselolja kan lukta...(är det en matskandal dold här, utspädd med nån mineralolja...) Nä, den får ett rejält minusbetyg av mig smakmässigt!

  SvaraRadera
 16. Jag köpte också Kung Markattas och den hade en illasmakande bismak. Jag kontaktade dem och de tog batchnummer och jag fick massa kuponger att köpa nya markattaprodukter för. Jag gav oljan en till chans och min andra burk smakade jättebra. Har även råkat ut för detta med kokossmör (ej markattas), eller creamed coconut som det kallas när det är på kartong. Först från Biona och det var ljuvligt. Andra gången från nåt annat märke som jag köpt på en asiatisk butik och den hade samma konstiga bismak. Dem orkade jag dock inte kontakta. Annars har Kung Markatta den prisvärdaste kokosoljan har jag nog räknat ut. Om man får en bra burk. Och Markatta har olivolja i sin tapenade,soltorkade tomater, grillad paprika, inlagda vitlökar. Det har nästan ingen annan, typ Zeta och Fontana. De har solrosolja i sina produkter. Fusk! En eloge till Markatta där. Synd att de inte har pesto.

  SvaraRadera
 17. Jag är inte heller särskilt förtjust i Kung Markattas kokosolja, det är något konstigt med smaken.. särskilt om man använder den i bakverk, då jag ofta känner en lite äcklig bismak/eftersmak eller vad man ska säga :/

  SvaraRadera
 18. Hej! Här kommer mitt bidrag så här två år senare. Hittade hit via Googlesökning på "kokosolja stearin". Därför att jag har fått en Kung Markatta som smakar så. Det påminner också om något som är bränt. Det kändes direkt så fort jag öppnade burken. Mitt hushåll köper ungefär 2 burkar i månaden har gjort det i snart ett år. Vi föredrar KM och har inte haft några problem tidigare. Detta är första ggn som vi råkar ut för något sånt här med deras kokosolja, och jag ska strax ta å maila dem i saken.
  Kan instämma i och förtydliga att kokosolja både SKA smaka kokos och vara god!
  Vi har överlägset köpt flest burkar KM av just den anledning att vi tycker de fyllt dessa två kriterier bäst.
  Visst kan det vara lurigt att äta något som är över 90% fett, men det har inte med smak att göra utan snarare konsistens & vana/ovana vid fetthalten.
  Någon gång har det blivit Carbzone Lowcarb Extra Virgin Kokosolja som också är KRAV- & LK BIO-märkt precis som KM, men den har smakat mindre, inte dålig smak, bara mindre smak av kokos. Även någon enstaka annan burk som jag ej minns namnen på men som heller inte riktigt höll den standard vi vill ha hemma hos oss :o)

  SvaraRadera