22 augusti, 2011

Bröd i stekpanna

Idag tillagade jag brödet (två ekoägg, 3 msk pofiber, salt, brödkryddor) i en stekpanna i smör på medelvärme. Det blev mer färg på brödet på så vis jämfört med att göra det i micron.Ost- och gurksmörgås är sommar för mig. Det påminner mig om tidigare sommar på barnsben med mammas nybakta bröd och nyplockad gurka från växthuset.

1 kommentar:

  1. Jag har inte testat i stekpanna än utan endast i micron, men idag tillsatte jag även bakpulver (på måfå) och det blev ett lyft eftersom brödet då blev mer fluffigt. Oj så gott det är med hyvlat smör och ost på (tyvärr ingen egen gurka i år). Oregano i smeten gav en ny spännande smak. Jag har lite idéer om att använda smeten till våfflor, pizzabotten och även "sockerkaka" med rivet citronskal i. Endast fantasin sätter gränser. TACK för detta otroligt användbara recept.

    SvaraRadera